Archief

Cedric ter Bals (28 juni - 11 juli)

"Waar de Pruisen de Tsaristische russen overwonnen bij Tannenberg in 1914 en Donovan de Schotse Bob Dylan de hit Hurdy Curdy Man (1968) scoorde, kwam Cedric ter Bals in juni/juli 2021 met de tentoonsteling Hurdy Curdy Tannenberg. Een tentoonstelling waarin de Scheveningse Kunstenaar je mee op reis neemt door zijn Grote Oorlog. In een chaotische wereld, die voorbij gaat aan goed en Kwaad, tekent Cedric zijn eigen realiteit door de geschiedenis en het Heden samen te brengen in ee Kleurrijk psychedelisch slagveld."

Meer over Cedric Ter Bals: www.cedricterbals.eu

Inverted Cities

In de Artist & Friends Series 2021 presenteert Galerie Waterbolk elke eerste week van de maand een expositie van een opmerkelijk kunstenaar die een bijzondere band heeft met Utrecht. Deze kunstenaar nodigt collega’s uit om samen te exposeren en een betekenisvolle verbinding te leggen tussen de verschillende werken.


Van 2 tot en met 6 juni presenteerden Su Tomesen & Friends de groepstentoonstelling Inverted Cities. Daarvoor nodigde Su Tomesen architect Lada Hršak (NL/HR), kunstenaar Neil Fortune (NL/GY) en kunstenaar Ronald Nijhof (NL) uit. De vier delen een interesse in de onuitputtelijke potentie van alledaagse materialen en in vindingrijkheid in de stedelijke openbare ruimte. De groepstentoonstelling Inverted Cities presenteerde een tiental werken die hieraan een eer bewijzen.


Een paar citaten uit het gastenboek:


'Bijna alsof je een museum binnenloopt, er gebeurt zoveel...'


'Leuk om op reis te gaan in jullie expositie!'


'Mooie tentoonstelling, stille kracht van werken is enorm. Prachtige ruimte.'


'Dank voor het binnen vragen!! Het multiculturele plastic art work zou een prachtige plek hebben in het tropenmuseum.'

Vera Cerutti 1 t/m 9 mei

Vera Cerutti exposeerd van 1 tot 9 mei haar foto's op aluminium dibond. Onder de noemer van 'creatieve fabrieken' fotografeert zij verlaten fabrieken, mijnen en forten. Mysterieuze, doorleefde plekken die inspireren tot nieuwe kunst en cultuur. Zij heeft onder anderen geëxposeerd op Art Rotterdam, de Dutch Design Week, Voordorps Verbeelding en zomerexpo's in het gemeentemuseum Den Haag en de Fundatie Zwolle. De galerie is elke dag open tussen 11:00-17:00; bezoekers worden gevraagd buiten te wachten totdat zij naar binnen kunnen. In de ruimte mogen maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd ontvangen worden.


Meer over Vera Cerutti:

https://creatievefabrieken.nl/

https://www.instagram.com/veracerutti/

Expositie Cis Bakker 30 maart t/m 10 april 2021

Su Tomesen 1 t/m 15 maart 2021

Su Tomesen bijt de spits af voor de Curated Weeks van Galerie Waterbolk. Zij exposeert solo in de galerie van 1 t/m 7 maart met de videoinstallatie Jalan. Deze expositie is de aankondiging van haar groepsexpositie Private City (2 t/m 6 juni 2021) met Lada Hršak en Lucia Luptáková.


In haar 30 minuten durende film Jalan (Indonesisch voor ‘straat’) toont zij hoe kleine ondernemingen elke dag weer het publiekae domein innemen in de Javaanse stad Yogyakarta, haar tweede thuis. De film is een week lang te zien en te horen vanaf de Schoutenstraat.
De film
Jalan (2015) is het eerste deel van de vierkanaals video-installatie Street vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta die in 2018 bij het Nederlands Film Festival in wereldpremière is gegaan.


Naast de video-installatie Jalan presenteert Galerie Waterbolk ook drie lichtbakken met stills uit Jalan en de tweede film Rruga. Deze zijn te koop.. Bij interesse neem contact op met de galerie.


Meer over Su Tomesen: www.sutomesen.nl

Veelzijdig Utrechtse kunstenaar Cis Bakker volgde Su Tomesen op in de Curated Weeks-serie van Galerie Waterbolk. Zij exposeert solo in de galerie van 30 maart t/m 4 april met mixed media tekeningen.


In de meest recente tekeningen van Cis Bakker in gemengde technieken, komen meerdere lijnen uit alle jaren beeldend bezig zijn hiervóór, samen. Vanuit het speel- en spanningsveld tussen abstractie en figuratie ontstaan de werken met veel plezier, benieuwd naar wat er nog niet is.


Cis Bakker richt zich op de expressie van betekenis middels het experiment; uit het toevallig samenkomen van verschillende elementen ontstaan betekenisvolle verbindingen en beelden. De kunstenaar haalt inspiratie uit licht, kleur en het triviale. Haar beeldverhalen komen tot stand middels interne dialogen die getriggerd kunnen worden door het onverwachte een object, een observatie of een intuïtief aanvoelen. Tijdens het maken laat Cis Bakker zich leiden door een vriendelijke worsteling met opposities waarmee zij intrigerende en gelaagde beelden creëert die de kijker uitnodigen om te reflecteren, en zich mee te laten voeren door het vorm-, kleur- en lijnenspel.


De expositie is op alle dagen (op afspraak) te zien van 12:00 - 18:00. Er mogen twee mensen tegelijk de galerie in. Cis Bakker beantwoord graag je vragen en geeft persoonlijk toelichting op haar werk. Om een afspraak te maken (tijdsloten van een half uur), ga naar:

https://cisbakker-expositie-galeriewaterbolk.eventbrite.nl/


Meer over Cis Bakker:

http://www.cisbakker.kunstinzicht.nl

https://www.instagram.com/cisforall