Cis Bakker


Mixed media tekeningen

30 maart t/m 10 april 2021

Veelzijdig Utrechtse kunstenaar Cis Bakker volgde Su Tomesen op in de Curated Weeks-serie van Galerie Waterbolk. Zij exposeert solo in de galerie van 30 maart t/m 4 april met mixed media tekeningen. 


In de meest recente tekeningen van Cis Bakker in gemengde technieken, komen meerdere lijnen uit alle jaren beeldend bezig zijn hiervóór, samen. Vanuit het speel- en spanningsveld tussen abstractie en figuratie ontstaan de werken met veel plezier, benieuwd naar wat er nog niet is.


Cis Bakker richt zich op de expressie van betekenis middels het experiment; uit het toevallig samenkomen van verschillende elementen ontstaan betekenisvolle verbindingen en beelden. De kunstenaar haalt inspiratie uit licht, kleur en het triviale. Haar beeldverhalen komen tot stand middels interne dialogen die getriggerd kunnen worden door het onverwachte een object, een observatie of een intuïtief aanvoelen. Tijdens het maken laat Cis Bakker zich leiden door een vriendelijke worsteling met opposities waarmee zij intrigerende en gelaagde beelden creëert die de kijker uitnodigen om te reflecteren, en zich mee te laten voeren door het vorm-, kleur- en lijnenspel. 


De expositie is op alle dagen (op afspraak) te zien van 12:00 - 18:00. Er mogen twee mensen tegelijk de galerie in. Cis Bakker beantwoord graag je vragen en geeft persoonlijk toelichting op haar werk. Om een afspraak te maken (tijdsloten van een half uur), ga naar: 

https://cisbakker-expositie-galeriewaterbolk.eventbrite.nl/


Meer over Cis Bakker: 

http://www.cisbakker.kunstinzicht.nl

https://www.instagram.com/cisforall