Marisa Rappard

1 -6 maart 2022

Ephemeral Effigies

In de reeks ‘curated weeks’, die aftrapte met Su Tomesen, heeft galerie Niek Waterbolk de Utrechtse kunstenaar Marisa Rappard uitgenodigd recent werk te tonen. Haar tekeningen, van a3 formaat tot wandvullend. zijn te zien van 1 tot en met 6 maart in de ruimte in de Schoutenstraat.

In haar werk onderzoekt Rappard op intuïtieve wijze wat het betekent mens te zijn in de huidige wereld, waarin technologie een steeds grotere plek inneemt, contact vluchtig is en er dagelijks een overvloedige hoeveelheid aan informatie aan je voorbijtrekt.

Rappard vindt het fascinerend hoe de mens hoopvolle verwachtingen heeft van technologie en die haast religieuze of transcendente eigenschappen toekent, terwijl diezelfde technologie een alarmerende en duistere keerzijde heeft.

De figuren in haar tekeningen dwalen eenzaam door verdichte abstracte structuren en anonieme ruimtes die doen denken aan een spiegelpaleis. Mensen worden omgeven door kleurrijke stromen aan lijnen en vlekken die hen omgeven en waarin ze worden opgenomen. Het is onduidelijk of de mens zijn redding vindt in deze stromen aan troostrijke kleuren, of er verloren in raakt.

De expositie is elke dag te zien van 12:00 - 17:00.